Peaaegu vanim eestlane sai 107-aastaseks

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile 107. sünnipäeva pidanud Elle Mälberg ütles, et selle peale ei tohi mõtelda, et ei jaksa ega jõua.
Eile 107. sünnipäeva pidanud Elle Mälberg ütles, et selle peale ei tohi mõtelda, et ei jaksa ega jõua. Foto: Margus Ansu

Elle Mälberg oli esimese ilmasõja alguse päevil seitsmeaastane, wabariigi väljakuulutamise hetkel 10-aastane ja 1940. aasta juunipöörde ajal juba 33-aastane abielunaine. Mälberg on vanuselt teine inimene Eestis – vaid üks inimene oli rahvastikuregistri andmeil temast eile veel vanem, 109-aastane. Mälberg elab praegugi oma majas, mis sai koos abikaasaga 1950. aastate algul ehk Stalini ajal püsti pandud. Hooldaja käib küll paar korda päevas aitamas, aga mõistus ja jalad-käed on endiselt omad.

Maailma seni dokumentaalselt tõestatuna kõige kauem elanud inimene elas 122-aastaseks, tema oli prantslanna. Küsin Mälbergilt, kas ta ka teab, kes on praegu vanim elus olev inimene. «Ega mina kõige vanem ikka vast ei ole,» pakub Mälberg. Vanim inimene on jaapanlanna Misao Okawa, kes sai tänavu märtsis 116-aastaseks. «Nii et võib elada veel,» muigab vanaproua. «Olgu nii siis!»

On nagu on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles