Padar ei tea isegi, kas ta judokarjäär on lõppenud

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Padar. Kimono veel seljas.
Martin Padar. Kimono veel seljas. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Kahe nädala pärast algab Prantsusmaal järjekordne EM, paraku pole Eesti koondise nimekirjas kauaaegset esinumbrit, raskekaallast Martin Padarit, kes sai täna 35 aastat vanaks. «Ma ei ole seks võistluseks valmistunud tõesti,» tunnistas Padar ning lisas, et teeb paari kuu pärast otsuse, kas jätkata tippsportlasena või mitte.

Padar tegi Eesti täiskasvanute koondises debüüdi Bratislavas EMil. Aasta oli siis 1999. Võidu ja kahe kaotusega sai ta 13. koha, absoluutkaalus oli üheksas. Sealtmaalt algas Padari vastuoluline karjäär: ilusad võidud, kummalised kaotused, Euroopa meistri tiitel, hõbe ja neli pronksi ning üle 20 poodiumikoha MK-sarjas.

Nüüd, 15 aastat hiljem, Padarit koondislaste seas pole. Treener Aavo Põhjala kehitas õlgu: «Spordiga ta lõpparvet pole teinud, kuid treeningutel käib kaootiliselt. Ju ta võttis aja maha, sest lõpetab Massaažiakadeemiat. Sportlase palgalt võeti Padar detsembris maha, sõjaväepalgalt samuti. Eks ta ürita kuidagi omadega toime tulla. Seedib, kas judoga veel jätkata või mitte.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles