Värniku ja Co süü(tus) on Bernatski komisjoni hinnata

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Värnik olla ostnud Vitali Bernatskilt keelatud aineid. Alusetu süüdistus?
Andrus Värnik olla ostnud Vitali Bernatskilt keelatud aineid. Alusetu süüdistus? Foto: Toomas Huik

Endine spordiarst Vitali Bernatski väitis vale­detektori testi tehes, et hulk tippsportlasi eesotsas odaviske maailmameistri Andrus Värniku ja olümpiapronks Aleksander Tammertiga on saanud tema kaudu keelatud aineid. Dokumente ta ei esita. Nii Eesti Antidoping, selle distsiplinaarkolleegium kui ka EOK ootavad niinimetatud Bernatski komisjoni raportit, et anda süüdistustele oma hinnang.

Bernatski valedetektori test, mille tulemused Eesti Päevaleht avaldas, andis Eesti spordile, ja mitte ainult selle minevikule, korraliku hoobi. Bernatski vastustest selgub, et ta müüs dopinguaineid suusatreener Mati Alaverile, kergejõustikutreener Harry Lembergi kaudu kunagisele pikamaajooksjale Pavel Loskutovile, endistele odaviskajatele Andrus Värnikule, Margus Kübarale ja Donald-Aik Sillale, karjääri lõpetanud kettaheitjale Aleksander Tammertile, suusatajale Raul Ollele ja praegusele laskesuusakoondislasele Roland Lessingule, kellele tegi ka dopingutarvitamise skeemi.

Nimekiri on muljetavaldav: maailmameister, olümpiapronks, EMi hõbe, Vasaloppeti võitja, MK-etapil teiseks tulnu. Niisiis, meie spordieliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles