Ida-Ukraina lahingud nõudsid inimelu

Liisa Tagel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kramatorski politseijaoskonna hõivasid nädalavahetusel Georgi lintidega kaunistatud relvastatud mehed, kes kandsid kõik ühesuguseid laigulisi vorme.
Kramatorski politseijaoskonna hõivasid nädalavahetusel Georgi lintidega kaunistatud relvastatud mehed, kes kandsid kõik ühesuguseid laigulisi vorme. Foto: AP/Scanpix

Venemeelsed hõivasid nädalavahetusel Ida-Ukraina omavalitsushooneid, mispeale Kiiev alustas terroritõrjeoperatsiooni.

Relvastatud venemeelsed ei taganenud nädalavahetusel Ida-Ukrainast, nagu nõudis Kiievi esitatud ultimaatum, vaid alustasid pealetungi mitmetes Donetski oblasti linnades, kus kokkupõrgetes hukkus vähemalt üks Ukraina sõdur. Ukraina alustas vastuseks terroritõrjeoperatsiooni.

«Sõjas, mida Venemaa Ukraina vastu peab, valati verd,» sõnas Ukraina presidendi kohusetäitja Oleksandr Turtšinov eile telepöördumises rahvale, kinnitades, et andis käsu alustada täiemahulist terrorismivastast operatsiooni, kus osalevad kõik Ukraina relvajõud. «Me ei lase Venemaal korrata Ukraina idapiirkonnas Krimmi stsenaariumi,» ütles Turtšinov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles