Uued kinod pakuvad tasuta parkimist

, majandustoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna Tallinnas pole Forum Cinemasel praegu võimalik laieneda, üritab firma selle juhi Kristjan Kongo sõnul rajada korraliku kobarkino Tartusse.
Kuna Tallinnas pole Forum Cinemasel praegu võimalik laieneda, üritab firma selle juhi Kristjan Kongo sõnul rajada korraliku kobarkino Tartusse. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi eestlased on teiste eurooplastega võrreldes tublid kinoskäijad, ei too kinoäri Eestis praegu omanikele siiski suurt kasumit. Eelmisel aastal sai turuliider Forum Cinemas küll ka maja müüki arvestamata umbes 400 000 eurot kasumit, kuid näiteks Solarise kino jäi 26 000 euroga kahjumisse. Tartu suurimalt kinolt Cinamon ei õnnestunud Postimehel kommentaari saada, kuid nemad on olnud majandusaruannete järgi kahjumis kogu Eestis tegutsemise aja ehk juba alates 2008. aastast.

Sellele vaatamata ei ole vaibunud jutud uute kinode rajamisest. Kui mitu projekti ongi vaid jutuks jäänud, siis mais avab uksed suisa kaks uut kino: nelja saaliga kino Tallinna külje all Viimsis ning kolme saaliga kino Pärnus. Eelmisel nädalal pandi pealinnas nurgakivi Baltikumi esimesele IMAX-kinosaalile, mis plaanitakse avada aasta lõpus.

Kinopidajate hinnangul on filmivaatajate poolest Eesti turul natuke ruumi veel küll, kuid kas uutele tulijatele ka kasumit jagub, on juba keerulisem küsimus. «Päris kindel on see, et kõik need kinod siia ära ei mahu,» ütles Eesti kinoturu valitseja Forum Cinemase juht Kristjan Kongo. «Tallinnas on CC Plaza ja Solaris ja siia mahuks veel üks kino, nii et vaatajaid jätkuks kõigile kinodele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles