Lõuna-Korea otsib merest jätkuvalt ohvreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea tuukrid ja merepäästeametnikud tegid eile tööd laevahukupaigas Jindo lähistel. Poid tähistavad vraki asukohta.
Lõuna-Korea tuukrid ja merepäästeametnikud tegid eile tööd laevahukupaigas Jindo lähistel. Poid tähistavad vraki asukohta. Foto: AFP/SCANPIX

Lõuna-Korea uurijad palusid eile kohtus anda kesknädalal õnnetusse sattunud praami kapteni kohta välja vahistamiskäsk. Päästetööd jätkusid kolmandat päeva.

Eile õhtuks oli leitud 28 surnukeha, kuid 268 inimest on ikka veel kadunud. Tuukritel õnnestus tugevast hoovusest ja halvast nähtavusest hoolimata eile jõuda praami laoruumi, kuid kedagi päästa või identifitseerida nad ei saanud, sest nende teel olid ees takistused.

Firma Undine Marine Industries tuuker Kim Chun-il rääkis eile õnnetuses pereliikme kaotanud inimestele, et isegi laevakere valget värvi pole põhjas näha. Lõuna-Korea ametnike sõnul on nad päästeoperatsiooni käigus igaks juhuks ka laeva sisse õhku paisanud – kui seal peaks ellujäänuid lõksus olema –, ent kuigi tõenäoline see enam pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles