Eestis pole enam töökorras varjendeid

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Peetri tänava varjendi uksed on laudadega kinni löödud, peale selle on linlastele nähtavad veel kaks varjendit Pargi ja Hermanni tänaval.
Tartu Peetri tänava varjendi uksed on laudadega kinni löödud, peale selle on linlastele nähtavad veel kaks varjendit Pargi ja Hermanni tänaval. Foto: Margus Ansu

Eestist kadus 20 aastat tagasi nõukogudeaegne tsiviilkaitsesüsteem, mis oli mõeldud punaeliidi ja oluliste tehaste tööliste kaitsmiseks massihävitusrelvade eest.

Riik lasi nõukogude ajal ehitatud tsiviilkaitsevarjenditel lihtsalt ära laguneda, sellal kui soomlastel on neli miljonit varjendikohta – tõenäoliselt pole Eesti valmis isegi mitte tsiviilelanike linnadest evakueerimiseks.

Selles veenis mind kõigist kõige paremini siseministeeriumi sisejulgeolekupoliitika asekantsler Erkki Koort, kellelt küsisin, kas oleme valmis tsiviil­elanikkonna evakueerimiseks linnadest, kui sõda algaks näiteks nädala pärast. «Peame olema valmis, meil ei ole teist valikut,» vastas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles