Saadikute arvates paljastas kriis valusa lõhe

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi hoone Prantsusmaal Strasbourgis.
Europarlamendi hoone Prantsusmaal Strasbourgis. Foto: SCANPIX

ELi lõuna- ja põhjaosa arusaam kriisi põhjustest ja tagajärgedest on endiselt kardinaalselt erinev, leiavad lahkuva koosseisu saadikud.

Maneeridelt näivad Küprose sotsialistist eurosaadik Antigoni Papadopoulou ja tema Soome kristlikust demokraadist kolleeg Sari Essayah nagu tuli ja vesi ning kuigi mõlemad kuuluvad mõõdukate suurfraktsioonide ridadesse, annab nende jutt üsna värvikalt edasi seda, kui erinevad võivad olla eurooplaste arusaamad Euroopast.

Papandopoulou haarab enne intervjuu algust europarlamendi saadikute kohvikus koristaja kärult puhastusvahendi ja teeb seda hoogsalt laias kaares pritsides laua korda, et siis asuda veelgi kirglikumas tempos rääkima. Mõni tund varem Postimehega kohtunud Essayah arvab algatuseks malbe irooniaga, et endise tippsportlasena jõuab ta intervjuu aja koridoris seista küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles