«235 esilinastust aastas on hullumeelne»

Tiit Tuumalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piinlik lugu: suuri vaatemänge armastava Wong Kar-Wai kung fu-eepos kogus Eesti kinolevis kõigest mõnisada vaatajat.
Piinlik lugu: suuri vaatemänge armastava Wong Kar-Wai kung fu-eepos kogus Eesti kinolevis kõigest mõnisada vaatajat. Foto: Kaader filmist

Eesti leviturg pulbitseb alaarenenud kinovõrgule vaatamata üha energilisemalt.

Juba ammu ei jõua enam kinno, et seda kõike ära vaadata, rääkimata kirjutamisest. 235 uut filmi, mis mullu siinses levis rekordiliselt ringles – keskmiselt 4,5 esilinastust nädala kohta –, on tulemus, mille erakordsus tuleb kõige selgemini välja võrdluses nüüdisaegse tehnikaga varustatud kinode arvuga, milleks on… sic! 9.

Seda rallit on üha suurema kiirusega sõidetud 2010. aastast peale, kui kinno jõudis veel 175 uut filmi. Selle ajaga oleme nagu postist mööda kihutanud arenenud kinovõrguga Soomest, mille 156 kino näitasid mullu 203 uut filmi aastas. Kohe püüame aga kinni Rootsi, kus ekraanide hulk miljoni elaniku kohta on suurimaid Euroopas – 463 kino 816 ekraanile jõudis seal mullu 247 esilinastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles