Kangert naaseb võistlustulle, eesmärk tippvorm Touril

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vincenzo Nibali (vasakul) ja Tanel Kangert vestlushoos.
Vincenzo Nibali (vasakul) ja Tanel Kangert vestlushoos. Foto: ASTANA CYCLING TEAM

Tanel Kangert ajab pärast kuupikkust pausi ratta taas stardijoonele ning algab võistluskilomeetrite kogumine eesmärgiga olla Tour de France’il tippvormis ja aidata Astana liider Vincenzo Nibali võidule.

Pausi tingisid terviseprobleemid, millised, Kangert öelda ei soovinud, kuid teatas, et midagi hullu tal häda polnud. Astana spordidirektori ja meeskonna poolt Kangerti mentoriks määratud vanameister Jaan Kirsipuu selgituste järgi olnud asi tervislikes iseärasustes: «Probleem on endiselt teatud määral alles, kuid Kangert peab sellega toime tulema. Ju ta tuleb kah.»

Igatahes on Kangert kolmapäeval Fleche Wallonne’i ja pühapäeval Liege’i-Bastogne’i-Liege’i klassiku stardis, kuhu Astana saadab lisaks eestlasele vägeva koosseisu: Nibali, Jakob Fuglsangi, Enrico Gasparotto, Andrei Grivko, Maxim Iglinski, Aleksei Lutsenko ja Lieuwe Westra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles