Õpetajad nõuavad direktorit tagasi

Irina Tokareva
, Den za Dnjom
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Kallaste arvates vääriks tema juhtum esikohta konkursil «Kogu Eesti irvitab», kui see poleks vaid nii kurb.
Henri Kallaste arvates vääriks tema juhtum esikohta konkursil «Kogu Eesti irvitab», kui see poleks vaid nii kurb. Foto: Ilja Smirnov

Õpetajate tuppa üüritud kohvimasin ja äpardus riigieksami tulemusi sisaldava ümbriku kinnikleepimisega viisid Narva Kreenholmi gümnaasiumi direktori Henri Kallaste päevapealt lahtilaskmiseni. Töövaidluskomisjoni hinnangul oli vallandamine ebaseaduslik ja seepärast peab Narva linn maksma Kallastele 10 000 eurot valuraha.

«Kogu lugu kinnitab veel kord, et Narva on riik riigis, kus elatakse oma seadusi mööda,» sõnab Henri Kallaste, kes jõudis direktorina töötada vaid kaks kuud. Juhtum on juba teine Kreenholmi gümnaasiumiga seotud skandaal.

Esimene puhkes möödunud sügisel, kui piketiga nõuti Kreenholmi gümnaasiumi tollase direktori Gennadi Bõkovi ametist vabastamist, sest ta oli rikkunud seadust ning tekitanud koolis pingeid, mis takistasid õppetööd. Viis kuud kestnud asjaolude selgitamise järel vallandas linnavalitsus Bõkovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles