Vene turistid Krimmi ei kibele

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalta rand Krimmis. Lisaks varem kavandatud mängupõrgutele rajab Venemaa nüüd annekteeritud poolsaarele ka maksuparadiisi.
Jalta rand Krimmis. Lisaks varem kavandatud mängupõrgutele rajab Venemaa nüüd annekteeritud poolsaarele ka maksuparadiisi. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Kivikliburandadest hoolimata populaarset suvituspaika Krimmi külastavate turistide arv vähenes aasta esimesel poolel märgatavalt. Tegemist on vaid ühega väljakutsetest, millega Venemaa peab poolsaart enda majandusruumi lõimides rinda pistma. Selle kuu algul avaldatud värsketest andmetest selgus, et 1. jaanuari ja 30. juuni vahelisel perioodil külastas poolsaart 1,72 miljonit inimest – pea kolmandiku võrra vähem kui mullu, kirjutas hiljuti Briti väljaanne Financial Times.

Vene reisikorraldajate liidu teatel oli Krimmi hotellide täitumus juuli lõpus keskmiselt 30 protsenti. Ka prognoosis liit, et aasta jooksul saavad poolsaare hotellid võõrustada poole vähem turiste kui 2013. aastal. «Praegu peaks olema tipphooaeg, kuid mul on seni olnud vaid üks perekond, kes möödunud kuul nädalaks jäi,» sõnas Jaltas kortereid välja üüriv Maria Pahhomova FT-le.

Vene president Vladimir Putin on käskinud turismi edendamiseks langetada ka lennukipiletite hinda Moskvast Simferopolisse. Kui tavaliselt maksaks edasi-tagasi reis 13 200 rubla (280 eurot), siis nüüd pääseb puhkama 7400 rubla (160 euro) eest. Lisaks doteeritakse Krimmi rongipileteid. Et aga inimestele Krimmi kui meeldivat puhkuspaika meelde tuletada, näitavad riiklikud telekanalid väsimatult reklaame poolsaarest kui turismiparadiisist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles