Lennukatastroofil võivad olla rängad tagajärjed

Jürgen Tamme
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia reisilennuki rusud
Malaisia reisilennuki rusud Foto: AFP/SCANPIX

Hollandi pealinnast Amsterdamist Malaisiasse Kuala Lumpurisse teel olnud Malaisia lennufirma reisilennuk Boeing 777-200ER kukkus alla Donetski oblastis Šahtarski piirkonnas Hrabovo asula lähistel eile Eesti aja järgi veerand kuue paiku õhtul. Umbes poolesaja kilomeetri kaugusel Vene-Ukraina piirist alla kukkunud lennuki pardal oli 280 reisijat ja 15 meeskonnaliiget, kes esialgsete andmete kohaselt kõik hukkusid.

Eile õhtuks polnud selge, kas tegu oli õnnetusjuhtumiga või tulistati lennuk alla. Ukraina võimud süüdistasid separatiste reisilennuki alla tulistamises. Kiievi teatel kasutati kümne kilomeetri kõrgusel lennanud lennuki allatulistamisel Buk-tüüpi raketisüsteemi. Separatistide teatel pole neil sellist relvastust ning lennuki tulistas alla Ukraina sõjalennuk.

«Ukraina relvajõud ei tulistanud taevas ühtegi sihtmärki,» kinnitas Ukraina president Petro Porošenko, kes juhtis aga tähelepanu sellele, et enne Malaisia reisilennukiga aset leidnud intsidenti tulistasid separatistid alla Ukraina relvajõudude lennukid An-26 ja Su-25. «Olen kindel, et selle tragöödia süüdlased võetakse vastutusele,» lubas riigipea, kes teatas rahvusvahelise komisjoni moodustamisest, mis peab juhtunu asjaolud välja selgitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles