EM-ralli unelm – eestlaste kodune kolmikvõit

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Kruuda on üks neist Eesti rallimeestest, kes on võimeline sõitma kodusel rallil esikolmikusse.
Karl Kruuda on üks neist Eesti rallimeestest, kes on võimeline sõitma kodusel rallil esikolmikusse. Foto: Timo Anis

«Ma ei tahaks arvata, et olen ainuke soosik – kohalikud sõitjad on aastaid neid teid nühkinud ja teavad olusid väga hästi. Midagi lihtsat siin pole, tuleb suuri puid alla panna ja siis näeb, mis sellest tuleb,» rääkis Eesti autoralli viimaste aastate esinumber Ott Tänak eile, mõni tund enne Rally Estonia pidulikku starti.

Suursoosiku staatuse vastu on Tänakul siiski raske võidelda – kõigest mõni nädal tagasi Poola MM-rallil WRC2-sarjas ülekaalukalt võitnud saarlase kiirusele on Euroopa meistrivõistluste etapil osalevatel sõitjatel raske midagi vastu panna. Olgugi et kohal on ERC-sarja liider soomlane Esa-Pekka Lappi ja teist kohta jagav sakslane Sepp Wiegand, mõlemad Škoda tehasetiimi sõitjad.

Tegelikult ei pruugigi need mehed olla Tänaku suurimad ohustajad, kuluaarides on vihjamisi räägitud hoopis sellest, et laupäeva õhtul võiks poodium kuuluda täielikult Eesti rallimeestele. Ja kuigi eile sõidetud lühike kvalifikatsioonikatse ei anna sõitjate kiirusest täit pilti, kruvis see lootusi kindlasti kõrgele. Seda enam, et üks mees, Martin Kangur, oli kiirem isegi Tänakust endast ja sai esimesena valida täna hommikuks stardipositsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles