Tänak liigub omaette, selja taga tihe rebimine

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Raigo Mõlder järjekordsel trampliinil publikut vaimustamas.
Ott Tänak ja Raigo Mõlder järjekordsel trampliinil publikut vaimustamas. Foto: Timo Anis

Rally Estonia avapäeva järel eestlastele kaksikjuhtimise taganud Ott Tänaku ja Timmu Kõrge autode ümber sagivad MM-Motospordi mehaanikud ja muud asjamehed, sarja üldliider Esa-Pekka Lappi ja teise koha mees Sepp Wiegand naudivad Škoda tehasetiimi staatusega kaasnevat teenindust, Siim Plangi kuulub Rally Estonial Peugeot’ meeskonda, korralikud hooldetiimid on kasutada ka Karl Kruudal ja N-rühma masinaga uskumatut kiirust näitaval Aleksei Lukjanukil. Nii peabki, sest kõik loetletud piloodid on Euroopa meistrivõistluste mõttes väga kiired sõitjad.

Kiire sõitja on ka Rainer Aus, kes tõestab, et kõrges mängus võib püsida ka tagasihoidlikumate võimalustega. Hooldusalas korrastavad tema võistlusautot vaid isa Kaido koos sõbraga. Kui häda käes ja aeg pitsitab, kutsutakse abi naabrite juurest. Rally Estonia avapäeva järel hoiab aga Aus ERC-sarja väärikas konkurentsis kõrget, 4. kohta.

«Kui auto on võistluseks hästi ette valmistatud, siis saab ka niimoodi hakkama,» sõnas Aus ja lisas, et on väikese kodukootud tiimiga juba harjunud. See, et auto hästi vastu peab, ongi papa Ausi teene, kes rallidevahelisel ajal veedab enamiku päevi garaažis poja rallimasinat putitades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles