Esimesed lennukatastroofi ohvrid jõudsid Hollandisse

Indrek Lepik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holland võttis eile 40 Ukrainast saabunud kirstu vastu vaikses leinameeleolus.
Holland võttis eile 40 Ukrainast saabunud kirstu vastu vaikses leinameeleolus. Foto: AFP/SCANPIX

Eile õhtul maandusid Hollandis Eindhovenis kaks sõjaväetransportlennukit, mis kandsid 40 Malaysia Airlinesi lennul hukkunu kirstu. Kuningriigis on üle 50 aasta kuulutatud välja riiklik lein, mälestamaks 193 kaasmaalase kaotust.

Tuvastamata ohvreid oli vastu võtmas üle tuhande pereliikme-sugulase, kuningapere ja peaminister. Lennuväljal lehvisid pooles mastis üheteistkümne kodanikke kaotanud riigi lipud ning paraadvormis Hollandi sõjaväelased kandsid vaikuses kirste ühe kaupa matuseautodesse. Lipud olid pooles mastis üle kogu Hollandi. Leinaminuteil ei tõusnud ega maandunud Amsterdami Schipholi lennujaamas ükski lennuk.

Eindhovenist suundusid matuseautod Korporaal van Oudheusdeni kasarmutesse, kus toimub surnukehade edasine uurimine. Hukkunute pereliikmetelt on kogutud tuvastamise hõlbustamiseks DNA-proove. Infot on kogutud tätoveeringute, hammaste ja muu iseloomuliku kohta. Peaminister Mark Rutte sõnul võib kogu protsess võtta mitu kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles