Alžeeria lennuk kadus

Indrek Lepik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanonist pärit naine muretseb lennukis olnud sugulaste pärast – 116 lennukis viibinu saatus on teadmata.
Liibanonist pärit naine muretseb lennukis olnud sugulaste pärast – 116 lennukis viibinu saatus on teadmata. Foto: AFP/SCANPIX

Alžeeria riikliku lennufirma Air Algerie lend AH5017 kaotas teel Burkina Fasost Alžiiri lennujuhtidega kontakti ning kukkus naaberriigis Malis alla. Lennukis oli koos meeskonnaga 116 inimest, kellest 51 olid Prantsusmaa kodanikud. Pole välistatud, et nad kõik hukkusid. Vrakki ei olnud eile õhtul veel leitud.

Arvatav õnnetuspaik Malis on 2012. aastast vahelduva eduga olnud separatistlike gruppide kontrolli all. Prantsuse sõjaväeametniku sõnul on aga lennuki allatulistamise tõenäosus väike, kuivõrd rühmitustel pole vastava võimekusega relvi.

Lennuki omaniku, Hispaania lennufirma Swiftairi avalduse kohaselt tõusis lend Burkina Fasos õhku kohaliku aja järgi 01.17 ning pidi nelja tunniga Alžeeriasse jõudma. Kõigest 40 minutit pärast õhkutõusmist kadus lennuk aga Põhja-Mali kohal radarilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles