Ramadaani lõpp rahu ei toonud

Indrek Lepik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli armee ohvitser näitas eile tunnelit, mille kaudu palestiina võitlejad ründavad Gazast juudiriigi territooriumi. Iisraeli armee on nõuks võtnud tunnelid purustada.
Iisraeli armee ohvitser näitas eile tunnelit, mille kaudu palestiina võitlejad ründavad Gazast juudiriigi territooriumi. Iisraeli armee on nõuks võtnud tunnelid purustada. Foto: AFP/SCANPIX

Kuigi relvarahu on üritanud vahendada nii Egiptus kui USA riigisekretär John Kerry, pole senised püüdlused edu toonud. Kerry viibis piirkonnas nädala, ent peab tõenäoliselt naasma tulemusteta, kuivõrd lehe trükkimineku ajaks polnud poolte vahel suudetud endiselt kokkulepet saavutada.

Paar päeva enne visiidi algust sekkusid Iisraeli kaitsejõud Gazas juba maaväega, tuues sõdurite kõrval tänavatele ka tankid ja muud soomusmasinad. Hukkunud palestiinlastest on enamik olnud tsiviilisikud, samal ajal kui Iisraeli poolel on surma saanud üle 30 sõduri.

Konflikti algusest saati on Hamas süüdistanud Iisraeli tsiviilobjektide ründamises, ent nii kaitsejõudude esindajad kui peaminister Benjamin Netanyahu kinnitavad, et rühmitus kasutab neid objekte ära rünnakute tegemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles