Ohus liitlased peaksid saama julgustust

Evelyn Kaldoja
, välistoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia maaväe ülem kindral Peter Wall kinnitas neljapäeval Tallinnas, et ühisjõudude loomine praeguses rahvusvahelises olukorras on aktuaalsem kui kunagi varem.
Suurbritannia maaväe ülem kindral Peter Wall kinnitas neljapäeval Tallinnas, et ühisjõudude loomine praeguses rahvusvahelises olukorras on aktuaalsem kui kunagi varem. Foto: Jaanus Lensment

Minu arvates peaksid NATO juhtriigid – Ühendkuningriik nende seas – andma viimasel ajal muutunud julgeolekuolukorra valguses selgelt julgustust neile liitlastele, kes tunnevad end ohustatuna, ütles sel nädalal Tallinna külastanud Briti maaväe ülem kindral Peter Wall intervjuus Postimehele.

Suurbritannia on alustanud vägede väljatoomist Saksamaalt. Kuivõrd võimalik onl muutunud julgeolekuolukorra tingimustes see, et te võiksite paigutada oma väed mujale Euroopasse?

Me tuleme Saksamaalt ära, olles seal olnud ligi 75 aastat, 1945. aastast, kui lõppes Teine maailmasõda. Alates 1990. aastast on meil olnud ligi 25 aastat privileeg kasutada Saksamaad stardiplatvormina operatsioonideks mujal maailmas, sealhulgas Iraagis ja Afganistanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles