Eestlased vürtsitavad elu suurte seiklustega

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuni keskel jõudis Priit Paris oma reisil Lõuna‑Eu­roopasse, Makedoonia ja Kreeka aladele. Siin näeb ta välja nagu sealne karjus. Vaid rattapüksid reedavad, et tegelikult on ta teel.
Juuni keskel jõudis Priit Paris oma reisil Lõuna‑Eu­roopasse, Makedoonia ja Kreeka aladele. Siin näeb ta välja nagu sealne karjus. Vaid rattapüksid reedavad, et tegelikult on ta teel. Foto: Erakogu

Muidugi Priit Paris kartis. Töö Eesti põllumajandus­muuseumi IT-spetsialistina oli ennast ammendanud, aga ikkagi valdas teda hirm end töölt lahti võtta. Ei või ju teada, mis järgmiste kuudega juhtub. Äkki lendab suur plaan vastu taevast ja kõike tuleb otsast alustada. «Siis on jälle raske tööd leida,» nendib Paris (32).

Plaan oli küpsenud tasapisi, koos abikaasa Ülviga (29), kes töötas pärast geenitehnoloogia magistriõpingute lõpetamist Tartu Ülikooli geneetika õppetoolis laborandina, kahekesi pisemaid reise tehes. Kuni ühel päeval rohkem kui poolteist aastat tagasi jõudsid nad mõttele, et võtaks õige seljakotid selga ja rändaks ümber maakera.

Kui see paistab kellelegi pisut hullumeelne ja veidi arulage, siis Parisele mitte väga. Kuus aastat tagasi, mil ta tundis, et argielu Eestis ei paku enam pinget, haaras ta seljakoti ja seikles stiilis «läheb nagu läheb» (või «näis mis saab») mööda Ameerika idarannikut põhjast lõunasse, Floridasse. Ta liikus hääletades. Kahe kuuga jõudis kohale. Kaalust kaotas 13 kilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles