Putin saab krediidi abil Ungari teelahkmele suruda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Euroopa Liitu ühendab Ukrainaga kolm gaasitrassi. Neist üks paikneb Ungaris, mille peaminister Viktor Orbán ütles märtsis, et tema ei poolda Venemaa-vastaseid sanktsioone. Ta jätkas õli tulle valamist aprillis, nõustudes Putini seisukohtadega. «Ilmekas oli tema väljaütlemine, et Kiiev peaks tagama Ungari vähemuste heaolu,» rääkis Eesti välispoliitika instituudi juhataja Andres Kasekamp.

Orbán jätkab samal kursil nüüdki. Kaks nädalat tagasi esines Ungari valitsusjuht avaldusega, mille kohaselt tahab ta loobuda liberaaldemokraatiast. Ta rääkis, et Ungarist ei tohi saada Brüsseli majanduslik koloonia. Mehe sõnade kohaselt peaks Ungari muutuma heaoluriigist töötegijate riigiks – eeskujudena nimetas ta Hiinat, Türgit ja Venemaad.

Moscow Times kutsus hiljutises artiklis Orbáni juhitavat Ungarit euroliidu Trooja hobuseks. Eelmisel nädalal kustutati Orbáni nimi ka Oxfordi ülikooli tunnustatud vilistlaste nimekirjast. Kunagi varem pole tegevpoliitikuid sealt eemaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles