Mägi jõudis võimsalt finaali

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi oli eile nii kiire, et püstitas uue Euroopa hooaja tippmargi.
Rasmus Mägi oli eile nii kiire, et püstitas uue Euroopa hooaja tippmargi. Foto: Mihkel Maripuu

«Finaalis tuleb väga tugev konkurents. Kõik mehed on võimelised alla 49 sekundi jooksma,» rääkis eile Zürichis toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel Eesti rekordi (48,54, eelmine rekord 48,77) jooksnud 400 meetri tõkkejooksja Rasmus Mägi reedesele suurele finaalile viidates. Kohe pärast Mägi käis ilma tõketeta 400 meetri jooksus rajal ka Marek Niit, kuid tema jäi 45,80ga napilt finaali ukse taha.

Eilset võistluspäeva segasid tugevad tuuleiilid ning kõik õhtused jooksud lükati poole tunni võrra edasi. See lõi omakorda sassi sportlaste ettevalmistuse stardiks. «Päris karm värk, et edasi lükati. Pidi oma plaanid ümber mängima,» meenutas Mägi jooksule eelnenud tunde. «Õnneks saime poistega koos nalja visata ning see tegi veidi rahulikumaks.»

«Jooksu ajal tuul ei seganud enam. Täna oli vajalik hea start saada ning see ka õnnestus. Eile olin alguses veidi arglik. Täna sain kohe ilusti käima,» arutles ta. «Kümnes tõke ei tulnud päris hästi välja ja lõpus vaatasin korra ka kõrvale. Lõppu arvestades oli tänane aeg veidi üllatav.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles