Putin pole loobunud Ukrainasse sekkumast

Indrek Lepik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üht Ukraina poole liikuvat Venemaa soomukite kolonni pildistasid fotograafid eile Rostovi oblastis Kamensk-Šahtinskis.
Üht Ukraina poole liikuvat Venemaa soomukite kolonni pildistasid fotograafid eile Rostovi oblastis Kamensk-Šahtinskis. Foto: Reuters/ScanPix

Ukraina piiri taga peatunud Vene «humanitaarkonvoid» kontrollivad Kiievi võimud, ent selle varjus on venelased konflikti taas sõjaliselt sekkunud. Ööl vastu eilset sisenesid Ukraina territooriumile Vene soomustransportöörid, seda kinnitasid nii välisajakirjanikud kui ka Ukraina ja NATO esindajad. Lisaks koguneb piiri äärde aina suurem hulk Vene sõjatehnikat.

Eile Suurbritannia peaministri David Cameroniga kõnelnud president Petro Porošenko kinnitas, et Ukraina suurtükituli on märkimisväärse osa riiki sisenenud kolonnist hävitanud. Idanaaber pole viimast väidet kommenteerinud, kuid eile teatas FSB, et mingit piiriülest liikumist pole toimunud. Vaatlejate sõnul on tegu Venemaa sõjalise sekkumisega.

Skepsis Venemaa «humanitaarmissiooni» suhtes läänes aina suureneb. Vene pool pole endiselt nõus konvoi koorma ümbertõstmisega – ettepaneku järgi liiguksid veokid edasi ühe venelasest juhi ja ühe Punase Risti töötajaga. Punane Rist on  toonitanud, et ei nõustu militaareskordiga, ent Venemaa on piiri äärde koondanud soomusmasinaid, millele on võõbatud rahuvalvejõudude initsiaalid MS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles