Eralasteaed kui sundvalik

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pereema Sigrid koos kuueaastase diabeetikust tütrega, kellel seisab ees viimane aasta ühes Tallinna eralasteaias.
Pereema Sigrid koos kuueaastase diabeetikust tütrega, kellel seisab ees viimane aasta ühes Tallinna eralasteaias. Foto: Jaanus Lensment

Lapse eralasteaeda panek pole paljudele lapsevanematele mitte esimene eelistus, vaid lapse vajadustest või huvidest lähtuv ainuvõimalus. Tallinna linnavalitsuse otsus jätta eralasteaeda eelistavad lapsed ilma toetuseta paneb mitmed pered väga raskesse olukorda.

Kairi (toimetus ei avalda laste huve silmas pidades perekonnanimesid – M. T.) pojale küll mingit diagnoosi pandud pole, aga tihtipeale enne kooliiga seda ei tehtagi. Sellegipoolest on naine oma lapse käitumis- ja tähelepanuhäirete tõttu psühholoogide ja psühhiaatrite juures käinud ning ükski neist lasteaiavahetust ei soovita, rõhutades, et lapsele on oluline stabiilsus.

«Seda kõike oli kohe näha poega lasteaeda pannes,» ütles pereema. Perekond kolis teise linnaossa elama vahetult enne lapse kaheaastaseks saamist ja siis öeldi kodulähedasest lasteaiast, et kohta pole lootustki saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles