Metsas peituv seakatk teeb talupidajatele palju muret

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harjumaa veterinaarkeskuse juhataja Vladimir Vahesaar ja loomaarst Andres Paomees kordavad Küüni sigala omanikule Toomas Liivikule üle seakatku vältimiseks vajalikud ohutusabinõud.
Harjumaa veterinaarkeskuse juhataja Vladimir Vahesaar ja loomaarst Andres Paomees kordavad Küüni sigala omanikule Toomas Liivikule üle seakatku vältimiseks vajalikud ohutusabinõud. Foto: Mihkel Maripuu

Kaks meest, üleni valgetesse kaitseülikondadesse riietatud, istuvad Kuusalus Küüni seafarmi kontori diivanitel. Teisel pool lauda istub kontoritoolil veidi pinges kehahoiakuga Toomas Liivik, farmi omanik. Liiviku käed on rinnal risti, ta kuulab valgetes kombinesoonides mehi rahulikul ilmel. Vahepeal hingab raskelt, kuid ei sega jutule vahele.

Kombinesoonides mehed, Harjumaa veterinaarkeskuse juhataja Vladimir Vahesaar ja volitatud loomaarst Andres Paomees räägivad 6821 seaga farmi omanikule, et Eesti piirile on jõudnud Aafrika seakatk, mis on juba tõenäoliselt Eestis – selle leidmine on vaid aja küsimus.

Seejärel selgitavad külastajad, et veterinaaramet kontrollib koos loomaarstidega järgemööda kõiki Eesti seafarme, et vaadata, kas loomakasvatajad järgivad vajalikke ohutusnõudeid seakatku vältimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles