Kangerti siht Vueltal: üheksa sekka!

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: AFP/SCANPIX

Järgmised kolm nädalat on Tanel Kangerti karjääri vaat et tähtsaimad. Esmakordselt on tal suurtuuril, Vueltal, vabad käed (või jalad), ta ei pea kedagi aitama, vaid saab püüda kõrget kohta. «Eesmärk on jõuda kokkuvõttes esikümnesse, et tulemus algaks ühekohalise numbriga,» käis Astana meeskonna proff välja suure sihi.

Vueltat võib nimetada segaseks võidusõiduks, mil pole kindlat joont ning kus igal ratturil on oma eesmärk. Kes tuleb, olles vahele jätnud ­Touri, saama kõrget kohta teiselgi suurtuuril (tänavusel Girol triumfeerinud Nairo Quintana, Rigoberto Uran, Cadel Evans, Dan Martin, Fabio Aru), kes ebaõnnestumisi tasa tegema (Touril katkestanud Chris Froome), kes treenima MMiks (Philippe Gilbert ja Peter Sagan), kes ennast näitama ja oma võimetest selgust saama (Tanel Kangert), kes debüteerima (Gert Jõeäär).

Lisaks stardib seltskond, kel hooaeg tuksi läinud, ja Vueltal on viimane võimalus midagi päästa, ning leidub peotäis nii-öelda augutäitjaid, kes lihtsalt loksuvad linnast linna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles