Eesti pole veel süngeks turismiks päris valmis

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patarei merekindlust külastanud välisturistid ütlevad, et emotsioonid, mida robustne vangla pakub, on sõnulseletamatud.
Patarei merekindlust külastanud välisturistid ütlevad, et emotsioonid, mida robustne vangla pakub, on sõnulseletamatud. Foto: Mihkel Maripuu

Endise Nõukogude Liidu liikmena pakub Eesti suurt huvi nn sünge turismi sihtkohana, kuid potentsiaal selleks on paljuski veel kasutamata, osaliselt valulike ajaloosündmuste värskuse tõttu.

«Kindlasti oleks võimalik Eestit puudutanud süngete sündmustega seotud paikade turismi arendada, kuid ilmselt pole me veel valmis diskuteerima selle üle, kas meie ühised läbielamised on asjad, mida välismaalastele eksponeerida soovime, või kas üks või teine viis sündmuste edasiandmiseks on eetiline või mitte,» ütles Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EASi) turismiarenduskeskuse tootespetsialist Jane Jakobson.

Maailmas laialt tuntud, kuid Eestis veel lapsekingades sünge turism (ingl k dark tourism – toim) tähendab traagiliste sündmustega seotud kohtade tutvustamist, mille alla liigituvad näiteks sõja- ja militaarturism.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles