Porošenko ja Putin ühist keelt ei leidnud

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin, Euroopa Liidu välispoliitika juht Catherine Ashton, Valgevene president Aleksandr Lukašenka ja Ukraina president Petro Porošenko eile Minskis.
Venemaa president Vladimir Putin, Euroopa Liidu välispoliitika juht Catherine Ashton, Valgevene president Aleksandr Lukašenka ja Ukraina president Petro Porošenko eile Minskis. Foto: AFP/SCANPIX

Eelkõige valmistasid Minski kõnelused head meelt Valgevene presidendile Aleksandr Lukašenkale, kes sai end näidata rahuvahendaja rollis.

Valgevene pealinnas kohtusid eile teist korda näost näkku Ukraina president Petro Porošenko ja Venemaa president Vladimir Putin, et arutada Ukraina kriisi võimalikke lahendusstsenaariume, kuid mõlema riigipea avasõnad andsid tunnistust, et ühise meele leidmine on äärmiselt ebatõenäoline.  

«Minski kohtumisel otsustatakse Euroopa ja maailma tulevik, nii näen seda mina,» ütles Porošenko pärast Putiniga kätlemist. Oma kõnes jäi Porošenko üllatavalt vaoshoituks ega maininud nagu tavaliselt Moskva igakülgset sekkumist Ukraina asjadesse. Siiski rõhutas ta, et Ukraina ei kavatse millegi vastu vahetada oma iseseisvust ja territoriaalset ühtsust.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles