Mis on 11 aastaga koolis muutunud?

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillede pere suuremad poisid on 1. septembri puhused   riided selga passinud ning vaatavad vanemate ja pisivendadega, milliseid koolitarbeid oleks veel vaja. Vasakult lasteaiapoiss Jako, ema Jaanika, 3. klassi poiss Juss, isa Margo, põhikooli lõpuklassi poiss Kusti    ja gümnaasiumi lõpuklassi noormees Ken.
Lillede pere suuremad poisid on 1. septembri puhused riided selga passinud ning vaatavad vanemate ja pisivendadega, milliseid koolitarbeid oleks veel vaja. Vasakult lasteaiapoiss Jako, ema Jaanika, 3. klassi poiss Juss, isa Margo, põhikooli lõpuklassi poiss Kusti ja gümnaasiumi lõpuklassi noormees Ken. Foto: Sander Ilvest

Raplas elav perekond Lill saadab täna kooli kolm poissi, üks jääb veel lasteaias käima.

Lillede pere Raplas on oma nelja poisiga teinud kaasa Eesti demograafilise kõvera alla-üles-jõnksud ning poiste kooliteed 11 aasta jooksul on saatnud õpilaste arvu ehmatav kahanemine kogu Eestis.

Kui praegu Rapla Vesiroosi gümnaasiumi 12. klassis viimast kooliaastat alustav Ken Lill 2003. aastal esimesse klassi läks, käis Eesti üldhariduskoolides ligi 200 000 õpilast, 11 aastaga on see arv kahanenud alla 140 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles