«Patu linn 2» – kuum, kuid nüri

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilma Jessica Alba kehastatud tantsijatar Nancyta ei oleks «Patu linn 2» enam see. Nancy on absoluut!
Ilma Jessica Alba kehastatud tantsijatar Nancyta ei oleks «Patu linn 2» enam see. Nancy on absoluut! Foto: Kaader filmist

Kogu vajalik klišeemajandus on «Patu linn 2s» filigraanselt  ette mängitud. Sisu aga eriti pole.

Režissöör Robert Rodriquez koos koomiksikunstniku Frank Milleriga said pea kümme aastat tagasi maha viimase samanimelisel koomiksil põhinenud ja filmikunsti ajalukku jälje jätnud filmiga «Patu linn» («Sin City»). See film oli sama cool kui Milleri koomiks, ainult et nagu film ikka – liikuvate piltide kujul. Seda võis pidada uuenduslikuks ja sellest sai kultusteos.

Kes «Patu linna» materjaliga tuttav pole, neile selgituseks, et see on ülimalt hästi stiliseeritud film noir’i ja hardboiled detektiivika koosmõju (ehkki need üldiselt ongi käinud käsikäes). «Patu linnas» nagu «Batmaniski» valitseb ainult öö, sest seal on koos ju patused, ja patused, teadagi, päevavalgust ei kannata. Seal elavad peamiselt kurjategijad ja prostituudid, kes joovad ja seksivad ja kelle üle valvab omakasupüüdlik kuri senaator.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles