Parimate sõprade sümboolne kohtumine

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wisconsini osariigi suurimas linnas Milwaukees tööpüha puhul toimunud tööfestivalil peetud kõnes kaasmaalastele lubas Barack Obama, et jätkab Kongressi survestamist kõrgema miinimumpalga kehtestamiseks. Täna ootab kogu maailm temalt olulisi sõnumeid USA välispoliitilistest vaatenurkadest.
Wisconsini osariigi suurimas linnas Milwaukees tööpüha puhul toimunud tööfestivalil peetud kõnes kaasmaalastele lubas Barack Obama, et jätkab Kongressi survestamist kõrgema miinimumpalga kehtestamiseks. Täna ootab kogu maailm temalt olulisi sõnumeid USA välispoliitilistest vaatenurkadest. Foto: AFP/SCANPIX

Täna varahommikul Tallinna lennuväljal maandunud Ameerika Ühendriikide president Barack Obama liigub Tallinnas napil, mõnekilomeetrise raadiusega alal, mis jääb Kadrioru ja kesklinna vahele.

Visiidi käigus – see pole pikem kui tavalise eestlase tööpäev – kohtub ta USA diplomaatide ja sõdurite, Baltimaade presidentide ning Eesti valitsusega. Külaskäigu kulminatsiooniks kujuneb tõenäoliselt Obama kõne valitud auditooriumile, millest loodetakse jätku tänavu juunis Varssavis välja käidud mõtetele NATO ühtsusest ja artikli viis kehtivusest.

Välispoliitika analüütiku Ahto Lobjaka sõnul on Obama visiidi ajastus teraselt valitud, sest see on lühiajaliselt kõige efektiivsem viis anda Venemaale sõnum Ühendriikide toetusest alliansi väikeriikidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles