NATO lubas kaitsta liitlasi ja hurjutas Moskvat

Evelyn Kaldoja
, välistoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Walesis tippkohtumise ajal näidislende teinud umbes 70 miljonit USA dollarit maksev kopterlennuk V-22 Osprey on üks neist militaartehnilistest vahenditest, mis praegu on vaid NATO käsutuses.
Walesis tippkohtumise ajal näidislende teinud umbes 70 miljonit USA dollarit maksev kopterlennuk V-22 Osprey on üks neist militaartehnilistest vahenditest, mis praegu on vaid NATO käsutuses. Foto: AP/Scanpix

Väljavõtteid möödunud nädala lõpus Suurbritannias peetud alliansi valitsusjuhtide, riigipeade, välis- ja kaitseministrite kokkusaamise lõppdokumendist.

24 lehekülge pikk Walesi tippkohtumise lõppdeklaratsioon katab ära suure hulga tänase maailma julgeolekule olulistest teemadest, Aafrika Liidu ja sõjavägede keskkonnasõbralikuks muutmiseni välja. Kogu tekst on NATO kodulehelt vabalt inglise ja prantsuse keeles kättesaadav, siinkohal on ära toodud üksikud olulised kohad.

«Alliansi suurim vastutus on kaitsta meie territooriume ja meie rahvaid rünnaku eest, nagu on paika pandud Washingtoni leppe artiklis 5.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles