Kapo lähtus kirjutamata reeglitest

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA peadirektor Elmar Vaher ja kapo juht Arnold Sinisalu.
PPA peadirektor Elmar Vaher ja kapo juht Arnold Sinisalu. Foto: Sander Ilvest

Oli see kaitsepolitsei valearvestus? Saata Eesti-Vene looduslikule piirile erioperatsioonile oma kauaaegne ametnik, kolleegide seas kõrgelt hinnatud mees, keda nimetatakse organisatsiooni üheks tugisambaks? Ohvitser, kellel on Venemaa vastuoperatsiooni ja röövi puhul liialt palju tundlikku teavet? Ametnik, kes on juba aastaid Vene poole tähelepanu all?

Sel neljapäeva ööl vastu reedet oli konkreetne erioperatsiooni läbiviimiseks valitud piirilõik kaitsepolitsei, mitte tavapäraselt politsei- ja piirivalve valvata. Selles pole erioperatsioonide puhul midagi erakordset. Tavapärane piirivalvamise tehnika ei töötanud, see oli teadlik tegevus ja loodud kaitsepolitsei operatsiooni õnnestumiseks.

Kapo ametnikul Eston Kohvril seisis ees kohtumine Eesti territooriumil, et koguda infot piiriülese tolli- ja piirikorruptsiooni kohta. Ka selles pole tema töös midagi erakordset ja riskid on alati sisse kirjutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles