Meistrite liiga eeskuju koondisejalgpallis

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa koondise väravat tähistavad Thomas Müller (nr 13), Benedikt Höwedes (nr 4) ja Mario Götze (nr 19) pidid vastavalt valiksarja uuele süsteemile mänguväljakule tulema pühapäeva õhtul.
Saksamaa koondise väravat tähistavad Thomas Müller (nr 13), Benedikt Höwedes (nr 4) ja Mario Götze (nr 19) pidid vastavalt valiksarja uuele süsteemile mänguväljakule tulema pühapäeva õhtul. Foto: Reuters/ScanPix

Alates 2016. aasta jalgpalli EM-valiksarjast hajutatakse mänge senisest enam laiali, et fännid saaksid rohkem kohtumisi vaadata.

Ülimalt edukaks osutunud jalgpalli Meistrite liiga kontseptsioon on nüüdseks jõudnud ka koondisejalgpalli tasemele ning sellest tulenevaid muudatusi said eestlased eile näha Lilleküla staadionil, kui Eesti võõrustas 2016. aasta EM-valiksarjas Sloveeniat. Endiselt jagatakse mängudes võitjale kolm punkti ja viigi korral on tasuks üks punkt, ent kõike mängu ümbritsevat on hakatud senisest enam süstematiseerima.

Esimene silmatorkavam asi on kindlasti see, et Eesti alustas valiksarja esmaspäevasel päeval. Mõned rahvustiimid tulid väljakule aga juba pühapäeval, mis ei ole võrreldes varasemaga just tavapärased päevad koondisemängude pidamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles