Uue näoga koondise esimene suur võit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EM-valiksarja suurepärase võiduga alustanud Eesti jalgpallikoondis tänas pärast lõpuvilet emotsionaalselt ka Lilleküla staadionile kogunenud 6561 pealtvaatajat.
EM-valiksarja suurepärase võiduga alustanud Eesti jalgpallikoondis tänas pärast lõpuvilet emotsionaalselt ka Lilleküla staadionile kogunenud 6561 pealtvaatajat. Foto: Liis Treimann

Eesti koondis, kes võtnud sihiks jõuda 2016. aasta jalgpalli EM-finaalturniirile, alustas jahti ihaldatud eesmärgi suunas edukalt. 1:0 võit Sloveenia üle tähistas eestlaste jaoks valiksarjades alles kuuendat kohtumist, kui suudeti üle mängida meeskond, kes on osalenud ka maailma suurimal jalgpallipeol ehk MMil. Eelmised viis võitu saavutati Tarmo Rüütli käe all, nüüd sai oma valikmängude debüüdil samaga hakkama ka Magnus Pehrsson.

Lisaks uuele juhendajale on meie jaoks esmaspäeval alanud valiktsüklis uute meestena põhikoosseisu tõusnud 21-aastased Karol Mets ja Ilja Antonov ning 26-aastane Ken Kallaste. Nii tõestatigi, et olulisi võite suudetakse noppida ka ilma seni keskväljal võtmerolli mänginud Konstantin Vassiljevi (praegu vigastatud), Aleksandr Dmitrijevi ja Dmitri Kruglovita (kumbki pole traumade järel veel piisavalt heasse vormi jõudnud). Siiski on lootust, et kuu aja pärast on ka senised põhitegijad valmis koondist täisjõuga aitama.

Kui Eesti suutis esmaspäeval mitmel puhul oma mängutempo peale suruda, siis tunduvalt nimekamatel sloveenidel ei tundunud olevat ka varuplaani, kuidas Eesti kaitseliini lahti muukida. «Olime hästi valmis ja suutsime nende käigud neutraliseerida. Nende võtmemängija oli äärel tegutsenud Kevin Kampl, keda suutsime korralikult ohjeldada. Arvan, et ta oleks olnud meile ohtlikum, kui ta oleks tegutsenud alumise ründajana,» hindas Pehrsson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles