USA võit kuulutas Euroopale kurja tulevikku

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellist tantsu lõid USA koondise mängijad pärast maailmameistri võidukarika kätteandmist.
Sellist tantsu lõid USA koondise mängijad pärast maailmameistri võidukarika kätteandmist. Foto: Reuters/ScanPix

Korvpalli MMi esimesed poolteist nädalat räägiti vaid sellest, kuidas tiitlikaitsjal USA-l pole seekord suursoosik Hispaaniale midagi vastu panna. Õigupoolest kaheldi vahepeal isegi selles, kas ameeriklased üldse finaaligi jõuavad. Pärast hispaanlaste sensatsioonilist veerandfinaali kaotust räägiti, et USA-l võib poolfinaalis Leeduga raskeks minna, imet oodati veel ka pühapäevasest finaalist Serbiaga.

Imet aga ei sündinud, õigupoolest andsid hoopis ameeriklased muule maailmale mõista, et tiitlivõistlustel ootab kõiki tume tulevik. Poolfinaalis purustas USA Leedu 28 punktiga, finaalis oldi Serbiast üle koguni 37 silmaga. Kogu turniiri üheksa mängu keskmine võit oli 33-punktiline…

Ja seda kõike suutis USA meeskonnaga, kust puudusid nende päris esimese suurusjärgu tähed, nagu LeBron James, Kobe Bryant või Kevin Durant. Kuid ka need mehed, kes seekord USA särgi selga tõmbasid, tõestasid, et võrreldes muu maailmaga suudetakse mängida hoopis teistsugust korvpalli – kiiret, jõulist, täpsete visetega mängu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles