Parts pakub «valmis riigi» mõtlemisele alternatiivi

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Tairo Lutter

IRLi peaministri kandidaadiks esitatud Juhan Partsi sõnul saab majandusest keskne küsimus, see pole pelk rahateenimine, vaid looming.

Seda sammu – teie tõusmist IRLi peaministrikandidaadiks – on oodatud ja konkurentide seas ka kardetud juba tükk aega. Ei olnud küsimus, kas, vaid millal Juhan Parts Urmas Reinsalu vastu välja vahetatakse. Miks on Parts parem kui Reinsalu?

Esmalt – see käik oli Urmas Rein­salu väga selge otsus. See, et erakonna esimees ja peaministrikandidaat on eri inimesed, on Eesti jaoks ehk uus lahendus, aga see on väga praktiline. Lihtne näide – kas Barack Obama on demokraatide esimees? Ei ole. Iga erakonna jaoks on oluline oma tugevused valija kohtu ette viia. Mina keskendun meeskonna tugevdamisele ja programmile. Valimisteni on küll hulk aega, aga valimised on alati vaade tulevikku ja kahekõne inimestega. Valimiste tähtsust on raske üle hinnata. Enese kiitmisega ei ole ma kunagi hästi hakkama saanud, see on üks minu nõrkusi, aga usun, et olen oma kogemustega inimestele tuttav. Vaevalt et suudan pakkuda negatiivseid üllatusi. Tahaksin kindlasti pakkuda positiivseid üllatusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles