Vene riigifirmad hoiavad Eesti gaasitorust kinni

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortum Tartu juht Margo Külaots avaldas arvamust, et riigikogu majanduskomisjoni esimees Arto Aas pettis taastuvenergia toetusele hinnalage seades ettevõtjaid.
Fortum Tartu juht Margo Külaots avaldas arvamust, et riigikogu majanduskomisjoni esimees Arto Aas pettis taastuvenergia toetusele hinnalage seades ettevõtjaid. Foto: Margus Ansu

Loakohustust arvestades on AS EG Võrguteenus ajakavast vähemalt seitse kuud maas,» ütles majandusministeeriumi energeetika asekantsler Ando Leppiman. «Möödunud aastal toimunud sõltumatu elektri ülekandesüsteemioperaatori AS Elering sertifitseerimisprotsess võttis aega 11 kuud, mis näitab asjaajamise kestust.»

Kaks aastat tagasi Eestis vastu võetud maagaasiseadus ütleb, et alates 2015. aasta 1. jaanuarist ei tohi maagaasi müüjal ega tootjal olla ülekandetorustike üle valitsevat mõju.

EG Võrguteenuse omanike Gazpromi, Fortumi, E.ON Ruhrgasi ja Itera suutmatus omandisuhteid ümber korraldada tekitab Leppimani sõnul hämmeldust, sest seadus on jõus üle kahe aasta ja riigi kindel seisukoht gaasi süsteemihalduri omandilise eraldamise kohta oli teada veel aasta varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles