Üha rohkem leiba-saia tuleb väikestest pagariäridest

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haldjaleiva omanik ja ainuke töötaja Annely Maksan leivapäeval parimaks tunnistatud küüslauguleibadega.
Haldjaleiva omanik ja ainuke töötaja Annely Maksan leivapäeval parimaks tunnistatud küüslauguleibadega. Foto: Erakogu

Suurte leivatööstuste kõrvale tekib üha enam väikesi pagaritööstusi, mis võidavad kliente toodete värskuse ja eripäraga.

Pea igas külas on oma pagaritöökoda, kust kohalikud ahjusooje küpsetisi toomas käivad. Mõni neist, nagu näiteks Kabli Pagar, on nii populaarseks saanud, et sinna sõidetakse hea-parema järele kaugemaltki. Ent ka iga endast lugu pidav suure linna söögikoht üritab külastajaid üllatada omanäoliste leivatoodetega.

Hiljaaegu Eesti vabaõhumuuseumi sügislaadal toimunud valimisel pälvis parima laadaleiva tiitli ja kohaolijate poolehoiu osaühingu Haldjaleib liha-küüslauguleib. Firma omanik ja ainus töötaja Annely Maksan räägib, et Haldjaleib tegutseb Maksanite koduköögis Pääskülas juba kuus aastat. Perenaine on nii autojuht kui leivameister, küpsetaja ja müügimees ühes isikus. Pereliikmed abistavad pereemal vaid laatadel käia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles