Ukraina varjus kipub Maxima tragöödia ununema

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätis juba mitu aastat võimul oleva Ühtsuse kampaania Riias, kus jagati erakonna tunnusvärvi neoonrohelisi õhupalle.
Lätis juba mitu aastat võimul oleva Ühtsuse kampaania Riias, kus jagati erakonna tunnusvärvi neoonrohelisi õhupalle. Foto: Evelyn Kaldoja

Vaid Läti ajakirjandus meenutab veel iga järgmist Maxima tragöödiast mööduvat kuud, poliitikute teemade ringis on ikka veel uurimise all olev, 54 hukkunu ja 41 vigasaanuga Riia poevaring üsna Ukraina sündmuste taha lükkunud.

Esimese maigu sellest, kuidas mõjutab Ukraina kriis Läti sisepoliitikat, said lõunanaabrid kevadise eurohääletuse ajal. Läti oli üks neid riike, kes kaotas Euroopa Parlamendis saadikukohti: kui eelmises koosseisus oli neil üheksa, siis uues on kaheksa esindajat. Arvati, et selle äravõetava koha kaotab pikalt võimul olnud Ühtsus.

Üllatus tuli aga valimisõhtul, kui avastati, et Ühtsus pole mitte saanud kolme mandaadi asemel kõigest kaks, vaid hoopis neli. Kohakaotajaks oli aga venekeelset elanikkonda esindav Koosmeel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles