Ettevõtjate ja riigi vahel kasvab pinge

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubandus-tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman ja peadirektor Mait Palts andsid eile riigikogu esimehele Eiki Nestorile üle pöördumise, millega ettevõtjad nõuavad, et maksumuudatused oleksid vähemalt pool aastat ette teada.
Kaubandus-tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman ja peadirektor Mait Palts andsid eile riigikogu esimehele Eiki Nestorile üle pöördumise, millega ettevõtjad nõuavad, et maksumuudatused oleksid vähemalt pool aastat ette teada. Foto: Mihkel Maripuu

Kui riigikogus suruti kevadel läbi ettevõtete jaoks mitu ebameeldivat seadusemuudatust, siis tundus esialgu, et töörahu on säilinud. Nüüd aga selgus, et tuli on lihtsalt tuha all hõõgunud.

Augusti lõpus hakkas Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, kelle liikmeteks on pea 3200 Eestis tegutsevat ettevõtet, koguma allkirju petitsioonile, millega tahetakse poliitikud korrale kutsuda, et nad ei muudaks üleöö maksuseadusi. Veidi vähem kui kuu ajaga koguti 1256 allkirja ning eile pärastlõunal anti kollektiivne pöördumine üle riigikogu esimehele Eiki Nestorile.

Kolmapäeval pealinnas toimunud Eesti suurimal tippjuhtidele suunatud konverentsil «Äriplaan 2015» ütles oma avaettekandes sotsiaaldemokraadist kaitseminister Sven Mikser, et «riik peab andma tõuke ettevõtjatele, et nad väljuksid mugavustsoonist».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles