Porošenko vaatab lootusrikkalt tulevikku

Jürgen Tamme
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko vastamas ajakirjanike küsimustele.
Ukraina president Petro Porošenko vastamas ajakirjanike küsimustele. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

«Ma ei kahtle selles, et mu rahuplaan töötab ning et suurim ja kõige ohtlikum osa sõjast on tänu ukraina sõdurite kangelaslikkusele juba seljataga,» ütles Porošenko eile Kiievis toimunud pressikonverentsil. Kiievis Mistetski Arsenali nime kandvas muuseumikompleksis toimunud ja televisiooni otse-eetris üle kantud üritus kestis kaks ja pool tundi; võrdluseks: Vene presidendi Vladimir Putini pikim telemaraton on väldanud neli tundi ja 47 minutit.

Oma sõnade kinnituseks tõi Porošenko näite, et selle nädala kolmapäev oli esimene päev, mil kuuendat kuud kestev konflikt Ukraina idaosa pärast ei nõudnud ühtki inimelu. President kirjeldas seda esimese päevana, mil Kiievi ja separatistide sõlmitud rahuplaani kokkulepetest on tõepoolest ka kinni peetud.

Kolmapäeval teatas NATO ka Vene vägede märkimisväärsest taandumisest Ukrainast, lisades siiski, et Ukrainas tegutsevad endiselt edasi Vene sõdurid, kelle arvu ei osanud alliansi esindaja aga täpsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles