Väikeparteid üritavad edu omapäi

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Nii nagu Edgar Savisaarelt Tallinna tagasivõtmisel ei suuda suured parteid selgi kokku panna, ei võta vedu ka väikeerakondade ühisrinne n-ö parlamendisamblikele valimistel vastu hakata.

Riigikogu-välistest parteidest suurim, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) tegi Rahva Ühtsuse Erakonnale (RÜE), Vabaerakonnale, Eestimaa Rohelistele ning ka Iseseisvusparteile ettepaneku minna märtsivalimistel seniste suurparteide vastu ühiselt. Kristiina Ojulandi juhitav RÜE vähemasti reageeris, teised on olnud EKRE juhatuse liikme Martin Helme sõnul «piinlikult tõrjuvad».

«Me pihustame valimistel üksteise hääli,» tõdes Helme. «Eestis ei saa muutusi tulla, kui inimesed ei julge muutuste poolt valida. Inimesed hääletavad inertsusest nende poolt, kes pole tegelikult nelja aasta jooksul nende heaks midagi teinud, ja seda tuleb neil valimistel murda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles