Ralli – 30 000 fänni ja miljonid

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rally Estonia paelub kümneid tuhandeid pealtvaatajaid.
Rally Estonia paelub kümneid tuhandeid pealtvaatajaid. Foto: Karli Saul

Tänavuse Eesti spordisuve suursündmust, Euroopa meistrivõistluste etapiks olnud Rally Estoniat jälgis vahetult ligikaudu 30 000 inimest. Eesti mõistes hiiglaslik publikuarv tuvastati mobiilipositsioneeringu andmete põhjal. Ralli korraldajad loodavad aga mõne aastaga tõsta pealtvaatajate arvu 50 000 inimeseni.

«Tegelikult lootsime juba tänavu veelgi rohkem publikut, kuid ühe aastaga on raske plahvatust korraldada,» nentis juulis toimunud ralli peakorraldaja Urmo Aava. Mida Aava ise plahvatuslikuks tõusuks peab, ta ei täpsustanud, kuid arvud näitavad, et võrreldes mullusega lisandus rallist osa saanud inimesi peaaegu kolmandiku jagu… «Soomes Jyväskyläs rallit vaatavad 100 000 inimest on ulme, kuid 50 000 inimest meie jaoks täiesti reaalne. Publiku kasvu ootame nii väliskülaliste kui ka siseturismi kasvu arvelt.»

Tänavu esimest korda Euroopa meistrivõistluste (ERC) etapiks olnud Rally Estonia korraldajad tellisid tulevikule mõeldes konjunktuuriinstituudilt analüüsi, mis pidi näitama suurürituse korraldamise mõju Tartu piirkonna majandusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles