Norra jälgib suurt naabrit

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fjordidemaa valitsuses konservatiivset Høyret esindav Ine Marie Eriksen Søreide kinnitab, et Norra jätkab aktiivset panustamist NATOs.
Fjordidemaa valitsuses konservatiivset Høyret esindav Ine Marie Eriksen Søreide kinnitab, et Norra jätkab aktiivset panustamist NATOs. Foto: Sander Ilvest

Sel nädalal Tallinnas käinud Norra kaitseminister Ine Marie Eriksen Søreide (38) rääkis, kuidas Norra on juba aastaid nõudnud NATO-lt suuremat keskendumist kollektiivkaitse parandamisele.

Venemaa ei tegutse mitte ainult Ukrainas, vaid näitab sõjalist kohalolu ka mujal. Milliseid muutusi on see toonud kaasa Norra piiri lähistel?

Oleme aktiivsuse kasvu näinud juba mõne aasta jooksul ja see on pidevalt kasvanud. Praegu ei ole näha tavapärasest erinevat aktiivsust, ent jälgime seda väga tähelepanelikult. Oleme teinud seda aastakümneid ja jätkame, sest Venemaa tegevuses võib toimuda kiireid muutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles