Kool kukub, kui õpilased panevad punuma

Priit Pullerits
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neist Tallinna Pääsküla gümnaasiumi abiturientidest sõltub, kas nende kool, mis pidi sellekevadiste riigieksami tulemuste põhjal leppima kohaga Eesti koolide edetabeli viimases kümnes, tõuseb järgmisel aastal pingereas kõrgemale või mitte.
Neist Tallinna Pääsküla gümnaasiumi abiturientidest sõltub, kas nende kool, mis pidi sellekevadiste riigieksami tulemuste põhjal leppima kohaga Eesti koolide edetabeli viimases kümnes, tõuseb järgmisel aastal pingereas kõrgemale või mitte. Foto: Sander Ilvest

Uue nädala kolmapäeval, kui haridusminister Jevgeni Ossinovski sõidab Võrru, et panna nurgakivi sealsele riigigümnaasiumile, ootab teda pidulikult algava päeva lõpus kümmekond karmi küsimust.

Ta teab nonde küsimuste teravikku. Sest nood küsimused läkitas talle juba üleeile Võru-lähedase Parksepa keskkooli direktor Ilmar Kesselmann.

«Arvata võib, et tuleb tõsine jutuajamine,» ennustab Kesselmann. Tõsidust lisab asjaolu, et Ossinovski vastas võtavad Parksepa keskkooli aulas istet teistegi Võrumaa koolide juhid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles