Jaak Joala 26.06.1950–25.09.2014

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Joala 1996. aastal, kui ta koos Ivo Linna ja Tõnis Mäega astus üles nn kolme tenori tuuril. See oli ka viimane kord, kui publik nägi Joalat laval esinemas.
Jaak Joala 1996. aastal, kui ta koos Ivo Linna ja Tõnis Mäega astus üles nn kolme tenori tuuril. See oli ka viimane kord, kui publik nägi Joalat laval esinemas. Foto: ETV arhiiv

«Jaak Joala laulud seostuvad Radiol-raadiotega, Estoplasti lampidega. Nõukogude Eesti pisut rahulikumate ja kenade aegade saundträki moodustavadki suurel määral Jaak Joala laulud,» leiab muusikakriitik ja melomaan Mart Juur, meenutades laulja Jaak Joalat, kes neljapäeva õhtul leiti oma kodust surnuna. Hiljuti oli avalikust elust tagasi tõmbunud Joala viibinud kopsuprobleemide tõttu haiglaravil.

Lapsepõlves põhiliselt automootorite vastu huvi tundnud Jaak Joala alustas muusikateadlasest ema ja muusikust isa soovil flöödiõpinguid. Esimesse bändi Kristallid kutsutigi Joala kõigepealt flööti mängima, kuid Joala võttis hoopiski kätte basskitarri ning hakkas laulma.

Ansambliga Kristallid esines tollal vaid 16-aastane Joala esimest korda ka ETVs. Bassimängija ja lauljana on Joala kaasa teinud ka populaarses ansamblis Virmalised. Suure kuulsuse saavutas Joala aga bändiga Radar, õigemini oli Radar tema saatebänd ajal, mil Joala hullutas sadu tuhandeid fänne Nõukogude Liidus tuuritades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles