Hävitajaga lennanud Taimsoo: elu kogemus!

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo sai 18. septembril osaleda õppehävitajaga L39 õppemissioonil.
Kaspar Taimsoo sai 18. septembril osaleda õppehävitajaga L39 õppemissioonil. Foto: Erakogu

Augusti lõpus toimunud sõudmise MMi järel võisid Eesti neljapaadi liikmed puhkuse puhul aerud mõneks ajaks nurka visata ja tegeleda millegi meelepärasega. Neliku kogenumad liikmed Allar Raja ja Kaspar Taimsoo otsustasid need kaks nädalat veeta kaitseväe reservõppekogunemisel. Paar päeva pärast õppuste lõppu, täpsemalt 18. septembril, täitus Taimsool aga üks suuri unistusi, kui tal õnnestus koos kogenud piloodiga lennata õppehävitajaga 1,5 tundi sügisese Eestimaa kohal.

«Esmalt kutsuti Allar reservõppekogunemisele Ämari õhuväebaasi. Võtsin seejärel enda otsese ülemusega ühendust, et äkki saan ka samal õppusel osaleda. Olin seega kaks nädalat siselähetuses,» kirjeldas oma puhkuse algust staabi- ja sidepataljoni kapral Taimsoo, kes on kaitseväe spordirühmas ametis spordiinstruktorina.

Reservõppekogunemisel kellelegi loomulikult hävitajaga lendamist välja ei pakutud ning selle võimaluse saamiseks tuli ise initsiatiivi üles näidata. «Võib-olla soodustas asja minu sportlaseamet ning ka see, et olen kaitseväelane,» arvas sõudja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles