Kohvri kaitsja: varem või hiljem vahetatakse ta välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Aksjonovi kinnitusel koheldakse    Eston Kohvrit Venemaa vanglas viisakalt ja väärikalt.
Jevgeni Aksjonovi kinnitusel koheldakse Eston Kohvrit Venemaa vanglas viisakalt ja väärikalt. Foto: Jaanus Piirsalu

Eston Kohvrit kaitsva advokaadi Jevgeni Aksjonovi sõnul on FSB-l veenvad tõendid, et Kohver võeti kinni Venemaal, mistõttu tema kaitsepolitsei versiooni juhtunust ei usu.

«Kõige tähtsam on silmas pidada, et tegemist on kahe riigi luure omavahelise sõjaga. Kõik ütlevad «No comments!» ning siis vaikselt keegi naaseb ühele poolele ja keegi teisele poolele koju,» usub peagi juba kuu aega Moskvas vangis istuva Eesti kaitsepolitseiniku Eston Kohvri advokaat Jevgeni Aksjonov.

Moskvas Postimehele Eesti ajakirjandusest esimesena pikema intervjuu andnud Aksjonov on kindel, et Eesti kaitsepolitsei ja Kohvri kinni võtnud Vene julgeolekuteenistuse (FSB) vahel käivad Kohvri saatuse üle juba läbirääkimised. «Mida vähem poliitikud või ametnikud praeguses etapis avaldusi teevad, seda parem Kohvrile,» lausub ta täie kindlusega. «Kohver on veendunud, et ta vahetatakse kellegi vastu pigem varem kui hiljem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles