Ülemraada muudab nägu

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina presidendi Petro Porošenko Bloki esinumbrina kandideerib Kiievi linnapea Vitali Klitško (paremal), kes tõenäoliselt oma ametit ei jäta.
Ukraina presidendi Petro Porošenko Bloki esinumbrina kandideerib Kiievi linnapea Vitali Klitško (paremal), kes tõenäoliselt oma ametit ei jäta. Foto: AP/Scanpix

Kui Ukraina 2012. aasta parlamendivalimised kulgesid innutult ning ei toonud poliitikas kaasa mingit märkimisväärset muutust, siis sel kuul toimuvad erakorralised valimised on kõike muud kui korrapärased. Eile oli Ukrainas viimane päev, mil sai kandidaate registreerida.

«Kuigi tõenäoliselt võidavad palju kohti president Petro Porošenko poolehoidjad, võib ülemraada uus koosseis osutuda radikaalseks, ebastabiilseks ja ettearvamatuks,» kirjutas Ukraina väljaanne Kyiv Post. Artikli autor lisab, et karmimate kriitikute arvates võidakse see juba järgmisel aastal taas laiali saata.

Küll võib uus ülemraada peegeldada paremini ühiskonda ja tema huvisid, sest erinevalt tavapärastest häältepeibutuseks nimekirja kantud näitlejatest-lauljatest on nende kohale asunud ajakirjanikud, tsiviilühiskonna esindajad, vabatahtlike pataljonide komandörid ja Maidani aktivistid. Neid võib leida enamiku suuremate erakondade nimekirjades, kes praeguste küsitluste järgi ületavad viieprotsendise valimiskünnise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles